Kunsten at undgå hackerangreb i virksomheden

Har du styr på IT-sikkerheden i din virksomhed? Hvis ikke, får du her et par gode råd til at styrke IT-sikkerheden.

hacket system i virksomhedI disse tider oplever vi stadig, at flere og flere virksomheder bliver udsat for hackerangreb af den ene og anden slags, og selvom de fleste små- og mellemstore virksomheder allerede har implementeret et del IT sikkerhedstiltag, er der stadig nogle, som halter bagefter.

Er du en af dem, så kan du i denne artikel få et par gode råd og tips til, hvordan du øger sikkerheden i din virksomhed, så du ikke bliver offer for IT-kriminalitet.

Sørg for en backup

Har du tjek på backup af dine data? Backup af din data er et af de vigtigste punkter, når vi taler om IT-sikkerhed og kunsten at undgå hackerangreb. Med en backup kan du tilgå eventuelle mistede data, som kan være nødvendige for din virksomhed. Tøv derfor ikke med at kontakte et IT sikkerhedsfirma, hvis du har brug for hjælp til at tage backup af dine data.

Skift koder jævnligt

Flere af os har en eller flere koder, som vi jævnligt benytter til alskens online logins. Men sagen er den, at hvis du hyppigt bruger dine adgangskoder til flere ting, er det nemmere for kriminelle at få adgang, fordi de en gang har knækket koden, som giver adgang til flere end en enkelt ting. Du bør derfor benytte koder, der er specifikke til de forskellige loginsteder, og du bør ligeledes sørge for, at koderne er svære at gætte. Det betyder bl.a., at koden skal indeholde store og små bogstaver, tal og specialtegn samt være lang for at være en stærk adgangskode. Derudover bør du også skifte dine koder hyppigt, særligt, hvis du sidder med ansvaret for personfølsomme data.

Kan du ikke husker koderne, kan du bruge en såkaldt ”kodehusker” (password manager) via en app eller i din browser.

Og når vi nu er ved adgangskoder, så kan du på listen også tilføje, at du skal have to faktor godkendelse. Med dette bliver der krævet en kode, før der kan logges ind på en hidtil ukendt enhed, og det er en rigtig god sikkerhed for jer som virksomhed.

Opsæt firewall og antivirus

Undgå at IT-kriminelle får adgang til din computer med en firewall og antivirus. Disse sørger for, at du kan bevæge dig sikkert omkring på diverse internetsider, uden at være nervøs for hackere. Husk at opdatere programmerne, ellers gør de ingen nytte.

Opdater jeres programmer og systemer

Det er ofte gennem sikkerhedshuller, at hackere nemt får adgang til din virksomheds data og lign., og derfor skal du sørge for at have opdateret alle programmer og systemer til den nyeste version. Så er der mindre risiko for, at I bliver hacket.

Fortæl, hvordan medarbejderne skal håndtere IT

medarbejdere og IT sikkerhedEn masse IT-sikkerhed gavner kun så meget, hvis du rent faktisk også håndhæver det, og det gælder selvfølgelig også dine ansatte. Det er derfor essentielt, at du får undervist dine medarbejdere i, hvordan de skal passe på deres data, skifte koder osv. Du skal ligeledes orientere dem om ikke at åbne mistænksomme mails, da disse kan være et tegn på phishing mails, og er beregnet til at narre data ud af jer.

Med IT-sikkerhed skal I have styr på flere aspekter, og det kan være svært alene. Derfor er det altid en god ide at få et IT-sikkerhedsfirma til at se nærmere på jeres IT-sikkerhed og give jer råd til, hvordan I forbedrer denne.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
24
24º - 17º
56%
3.18 km/h
23.49
15.03
søn
20.12
12.85
man
20.68
10.48
tirs