Cyberangreb og trusler

4 Cyberangreb og trusler du skal beskytte din virksomhed mod

Cyberangreb og IT-trusler er et stigende problem og rammer alle virksomheder. Bliv klogere på, hvilke trusler du skal være opmærksom på her.

Cyberangreb og trusler

IT-sikkerhed har aldrig været vigtigere, og i takt med at flere og flere virksomheder rammes af cyberangreb og andre IT-trusler, er det vigtigt både at sørge for, at IT-systemerne i virksomheden er tilstrækkeligt beskyttet, og at virksomhedens medarbejdere er opmærksomme på de trusler, der kan være.

Mange virksomheder tænker, at det ikke sker for dem, men alligevel ser vi flere og flere virksomheder, der bliver ramt af hackerangreb og andre cyberangreb. Det kan ske for både små og større virksomheder, og det kan også ske for dig.

Det er således vigtigt at være forberedt, når uheldet sker, og din virksomhed bliver ramt. Vi giver dig derfor et overblik over nogle af de cybertrusler du kan risikere at komme ud for, så du kan forberede din virksomhed bedst muligt.

Server- og IT-nedbrud

Server- og IT-nedbrud kan ske for alle virksomheder, og kan blandt andet skyldes fejl i opdateringer til virksomhedens IT-systemer, problemer med netværket, fejl på IT-udstyr og lignende. IT-nedbrud kan også ske som konsekvens af cyberangreb.

Nedbrud på virksomhedens IT kan få alvorlige konsekvenser for virksomheden. Det kan blandt andet betyde, at din virksomhed mister data, hvis ikke I har sørget for at tage backup, eller i værste fald at I mister kunder og omsætning.

Hvis din virksomhed er ramt af et IT-nedbrud, kan du få hurtig IT support hos et IT-sikkerhedsfirma. De kan hjælpe dig med at få serverne og det andet IT-udstyr op at køre igen, så du kan holde gang i forretningen.

E-mail phishing

Phishing er en type cyberangreb, hvor den IT-kriminelle forsøger at lokke oplysninger ud af modtageren. Det kan for eksempel være kreditkortoplysninger eller adgangskoder. Phishing sker i høj grad over e-mail, som sendes automatisk til en række modtagere.

I nogle tilfælde kan det være let at spotte en e-mail, der forsøger at få fat i følsomme oplysninger, men de IT-kriminelle bliver bedre og bedre, og det kan derfor være svært at se, særligt hvis den kriminelle bruger en kendt e-mailadresse som afsender.

Der er dog nogle kendetegn ved phishing mails, herunder mistænkelige links eller vedhæftede filer, stavefejl og sproglige fejl, som du skal være opmærksom på. Kommer mailen fra en kendt afsender, er det desuden en god idé lige at forhøre sig omkring mailen hos pågældende.

e-mail phishing

Ransomware

Ransomware er en af de største cybertrusler. Det skyldes, at der gennem de senere år er kommet en stigning i antallet af ransomware angreb. Derudover kan de også være meget komplekse, og dermed gøre meget skade.

Ransomware er en type malware, som enten krypterer dine filer eller låser computeren, så du ikke kan få adgang til operativsystemet. Herefter opkræver de IT-kriminelle en løsesum for at dekryptere filerne eller låse op for operativsystemet. Du er dog ikke garanteret, at du får adgang igen, selvom du betaler en løsesum.

For at undgå at blive ramt er det således vigtigt at sørge for, at alle programmer er opdaterede, så der ikke opstår sikkerhedshuller. Husk desuden at sørge for at tage backup af alle data og filer og undgå at klikke på mistænkelige links.

Læk af data

En anden trussel, som virksomheden kan blive udsat for er datalæk. Læk af data er en stor trussel, og kan opstå som følge af et cyberangreb, eller hvis IT-kriminelle får adgang til virksomhedens følsomme data. Datalæk kan give store negative konsekvenser for virksomheden, og du kan risikere både at miste troværdighed og kunder, hvis virksomhedens data bliver lækket.

Det er derfor vigtigt, at du som virksomhed er forberedt, og har taget de nødvendige foranstaltninger. Det kan for eksempel være ved at kryptere data eller implementere særlige sikkerhedsløsninger. Skulle uheldet være ude, er det desuden en god idé, at din virksomhed forsøger at genoprette tilliden hos kunderne for at undgå økonomiske konsekvenser.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
24
24º - 17º
56%
3.18 km/h
23.49
15.03
søn
20.12
12.85
man
20.68
10.48
tirs