virksomhed stigende priser

Spar på energien i din virksomhed

Flere virksomheder oplever, at de stigende energipriser tvinger dem til at finde alternativer eller lukke. Se hvad du kan gøre her.

virksomhed stigende priserOveralt i hele landet mærker både forbrugere og erhvervsdrivende konsekvensen af de mange stigende el- og gaspriser. Udsigten til en fordobling eller firdobling af regningerne har betydet, at flere virksomheder, herunder bl.a. mindre købmænd, bagere og des lige, har måtte se sig nødsaget til at finde på flere alternative måder at holde skruen i vandet på.

Det medfører bl.a., at forbrugere må handle i mørke eller må handle tidligere på aftenen, inden butikkerne lukker tidligere, end de gjorde før energiprisernes stigning. Alt dette sker for at undgå det værst tænkelige scenarie: at virksomhederne må dreje nøglerne om og sælge.

Som mindre virksomhed er det en stor udfordring, hvis priserne på el fortsætter med at stige. Det samme, når vi snakker gas. Derfor kan du i nedenstående artikel læse mere om, hvordan du kan spare på elregningen i din butik/virksomhed, så du forhåbentlig ikke skal slukke og lukke butikken.

Hold øje med prisen

I takt med at energipriserne stiger og har gjort det i et stykke tid, er det en god idé hele tiden at holde øje med prisen. Når du holder øje med prisen på el, kan du se på, om der er tidspunkter på døgnet, hvor du kan bruge den, så du sparer på strømmen i det billige tidsrum.

Luk butikken tidligere

Et alternativ til at fyre personale eller helt at lukke butikken er at lukke butikken tidligere end normalt. Hvis du vælger at holde åbent i kortere tid, vil du spare udgifterne til strøm, som ellers ville være brugt i den sidste time eller to.

Tjek dit udstyr

Er din ovn, køleskab eller fryser af ældre dato, kan det hurtigt betyde en større elregning. Mange gamle hvidevarer og apparater bruger mere strøm end nyere apparater. Du bør derfor se efter energimærket på de forskellige hvidevarer, særligt hvis du skal købe nyt inden for kort tid, og investere i energivenligt udstyr.

Spørg medarbejderne om gode råd

Selvom du er chefen, og den der i sidste ende træffer de vigtige beslutninger, så er det en god idé at tage medarbejderne med på råd. Disse ændringer påvirker også dem, og derfor kan det ske, at de har ideer til, hvordan I sparer på regningen bedst muligt.

Skru ned for temperaturen

Det er ikke sikkert, at dette tip kan bruges hos dig og din virksomhed, men hos mange kan det hjælpe på elregningen at justere på temperaturerne. Har du varer, der ikke nødvendigvis skal stå på 3 eller 4 grader, men kan stå ved eks. 5 eller 6 grader i stedet, kan du på den måde spare strømmen på kølingen af disse varer. Der vil selvfølgelig være steder, du formentlig ikke kan justere temperaturen, men lidt har også ret.

Er din virksomhed også ramt?

håndtryk sælger og køberHvad enten du ejer en bager eller en købmand, har du formentlig oplevet, at priserne er steget ekstremt meget de sidste par måneder. Har du afprøvet alle andre muligheder, kan du være nødsaget til at stoppe med at drive virksomhed og evt. sælge dit erhvervslejemål, hvis du ikke kan få enderne til at løbe rundt.

Når du skal sælge en erhvervsbygning er der andre regler, der gælder, end hvis du sælger private boliger, og derfor er det vigtigt med den rette hjælp og vejledning. Ved erhvervsbygninger skal du eks. ikke have en tilstandsrapport, men på anden vis skal du gøre tilstanden på bygningen tydelig over for køber. Er du nødsaget til at sælge, skal du derfor være opmærksom på gældende andre regler. Hvis det kommer så vidt, at du bliver nødt til at sælge din virksomhed, skal du med andre ord sørge for at alliere dig med en professionel ejendomsmægler og evt. bygningssagkyndig, så du kommer godt i mål med salget af din virksomhed.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man