Grønne tanker og fordelagtige investeringer giver et godt miljø

I vinter halvåret stiger budgettet ofte, og det skyldes de kolde temperaturer og dermed et større behov for varme indendørs. Varmeregningen skal betales til tiden, ligesom alle andre regninger. Det er en regning, mange har svært ved at minimere, især i denne tid, hvor der virkelig er brug for mere varme i husene.

Hvordan ser din varmeregning ud – tør du tænke på hvor høj den er næste gang den skal betales?

Tager man det samlede energiforbrug pr. hustand i Danmark og beregner gennemsnittet af den brugte energi til varme, får man et meget stort til i forhold til det øvrige energiforbrug pr. hustand. Tallet ligger ca. på 40 % som går udelukkende til varmeregningen. Måske bør flere overveje, at skrifte deres varmekilde ud til noget, der er mere energivenligt, og som du kan spare penge på.

Der er fundet mange alternativer til opvarmning af huset og brugsvandet på. Disse metoder er både billigere i drift og sikre et bedre miljø- og dermed et mindre CO2 udslip. Det er det vi kalder grøn energi – og hvem vil ikke gerne være en del af det?

Energivenlige varmekilder

solpanelerFor at sikre, at der for vores efterkommere er en gode verden at leve i, så er vi nødt til at gøre mere ud af den grønne energi. Miljøbevidstheden er dog blevet bedre de seneste år, hvor vi i højere grad lægger en god indsats i, at få et bedre og grønnere miljø.

Den grønne energi skal sikre os, at vi ikke får store klimaforandringer i verden samt at CO2 udslippet bliver mindre. Men det er ikke de eneste grunde til, at du som forbruger skal hjælpe med at gøre miljøet mere grønt.

Du får selv meget ud af, at investere og udskifte forskellige energi-produkter til noget der er mere miljørigtigt. Grøn energi er en fantastisk investering, og der er flere forskellige produkter du kan investere i, for at gøre dit hus mere miljøvenligt.

Nogle af de mest anvendte investeringer går til solceller, solfangere, vindenergi, jordvarme og varmepumper. Det er især jordvarme og varmepumper der er populære, idet investeringen af disse produkter ikke er så høj som ved fx solceller og vindenergi.

Det er vigtigt at du som privat person, forstår at grønenergi er en investering. En helt vildt god investering som tjener sig selv hjem i løbet af nogle år. Økonomisk skal du ligge en masse penge ud her og nu, men på sigt vil du spare penge, fordi energikilden vil reducere dine regninger.

Tjek dit hus – er det energivenligt?

Generelt ved produktion af strøm, vand og varme er det bedst, at du får mest ud af det for pengene – så bliver du ikke snydt, og din regning giver mere mening, når du udnytter produktionen bedst muligt. Hvordan sikre du dig så, at du får mest for pengene?

Det er ikke sikkert at du tænker over, hvorfor din varmeregning er så stor altid? Du har vænnet dig til det, og regningen skal jo betales uanset størrelsen – men dit hus spiller også en rolle.

Regning stiger hvis din el- eller varme går til spilde. Det kan skyldes dit hus isolering – det hjælper ingenting at skrue op for varmen, hvis den alligevel fiser ud. Få i stedet for ordnet isoleringen i dit hus – det er også en god investering, da dine regninger igen vil blive reduceret.

Gælder og loft er især steder, hvor der kan være problemer med isoleringen. Her kan 1/3 af fx varmen sive ud, og derved koster det mere at varme dit hus op. Det er lig med mere CO2 udledning og en højere varmeregning, som er ikke godt for vores miljø.

Få tjekket dit hus igennem, og invester i forbedringer – det gavner din pengepung i sidste ende.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
24
24º - 17º
56%
3.18 km/h
23.49
15.03
søn
20.12
12.85
man
20.68
10.48
tirs