Kontorfællesskab eller kontorhotel – hvad er forskellen?

Kender du forskellen på kontorfællesskab og kontorhotel? Hvis ikke, så kan du blive klogere på dem lige her.

At leje kontorer i stedet for at eje eget kontor, eller leje mødelokaler i virksomheden vinder mere og mere indpas hos virksomhederne. Det gør det bl.a. af den simple årsag, at beløbet du betaler, er godt givet ud for den service og de faciliteter, du får med i pakken.

Der findes efterhånden også en del forskellige slags kontorer, bl.a. kontorfællesskaber og kontorhoteller. Men kender du egentlig forskellen på de to?

Nedenfor kan du læse mere om de to kontortyper, og hvad der adskiller dem fra hinanden.

Kontorfællesskab

Med et kontofællesskab lejer du et kontor i en bygning, hvor mange andre også lejer et kontor. Her er der ofte både lukkede kontorer og åbne kontorer, samt fællesarealer, hvor det er muligt at sidde sammen med andre og sparre med hinanden. Her har du også mulighed for at udvide dit netværk. Ydermere vil der ofte også være kantine, hvor du kan spise med de andre lejere.

Vælger du et kontorfællesskab, skal du ikke tænke på at møblere kontoret eller huske på rengøringen, da alt dette, og mere til, ofte følger med i lejen. Derfor er det også velegnet til mindre virksomheder eller startups, som ikke har lyst til at investere i eget kontor endnu.

Ved dette kontorfællesskab i Aarhus har du mulighed for at leje dit eget kontor, eller sidde i et åbent kontorlandskab med en masse andre. Stort set alle faciliteter medfølger i prisen, og så er det en attraktiv beliggenhed.

Kontorhotel

Ideen med et kontorhotel er at samle flere faciliteter under et tag, og dermed lade virksomhederne leje sig ind på de kontorer eller mødelokaler, de skal bruge. De fleste kontorhoteller lejer deres mødelokaler eller kontorer ud på timebasis, hvilket er noget, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer et kontorhotel. Det kan nemlig hurtigt blive en lidt dyr omgang, hvis du har et møde der varer hele dagen. Derudover så er det ikke alle services der følger med et kontorhotel. Det afhænger selvfølgelig af, hvor du lejer dig ind henne.

En af fordelene ved både kontorfællesskab og kontorhotel er, at der ofte er en kort bindingsperiode. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan opsige lejemålet, såfremt det ikke lever op til dine forventninger eller du har behov for noget mindre/større.

Hvad skal du vælge?

Når du som selvstændig eller mindre virksomhed skal finde frem til, om du skal have eget kontor, eller leje gennem et kontorhotel eller kontorfællesskab, skal du gøre op med dig selv, hvad det er, du vil have ud af det, og hvad du har råd til. Der er flere fordele ved et kontorfællesskab, både hvad angår økonomi, men også fællesskabet. Hvis fællesskabet ikke er noget for dig, hvor du snakker med andre selvstændige, så bør du overveje et kontorhotel eller eget kontor. Her kan du blot have dit eget kontor eller leje et, og passe dig selv. Der er mange overvejelser at gøre sig, herunder bl.a. beliggenheden af kontoret, prisen/økonomien i at leje eller eje, samt mange andre ting. I sidste ende skal du gøre op med dig selv, hvilke behov du har, og hvordan du arbejder bedst.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
22
22º - 17º
73%
3.02 km/h
23.49
15.03
søn
20.12
12.85
man
20.68
10.48
tirs