Selskabsændringer: Sådan registrerer du ændringer i selskabet

Står du og skal foretage væsentlige selskabsændringer i din virksomhed? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du registerer dine selskabsændringer.

virksomhed

Der kan være flere årsager til, at man vælger at ændre i selskabsstrukturen. Det kan være, at virksomheden ønsker at fusionere sammen med en anden virksomhed, fordi samarbejdet mellem de to selskaber kan give nye muligheder. Det kan også være, at der på grund af økonomiske udfordringer eller nye muligheder for et partnerskab skal en medinvestor ind i det eksisterende selskab.

Selskabsændringer kan også være, at virksomheden har behov for ny ledelse, og der derfor skal foretages et generationsskifte i virksomheden til et familiemedlem eller en betroet medarbejder. Endelig kan ændringer i selskabet også være skift af selskabsform fra for eksempel ApS til A/S.

Dette er bare et lille udpluk af nogle af de selskabsændringer, som en virksomhed kan foretage. Hvilke selskabsændringer du som virksomhed ønsker at lave, afhænger naturligvis i høj grad af, hvilket behov du har både forretningsmæssigt og skattemæssigt. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du skal forholde dig, hvis din virksomhed ønsker at lave nogle selskabsændringer.

Beslutningsreferat og vedtægter i forbindelse med selskabsændringer

For at kunne gennemføre nye selskabsændringer, kræver det juridisk dokumentation. I mange tilfælde skal du lave et beslutningsreferat og eventuelt også nye vedtægter, der kan dokumentere de nye selskabsændringer. Et beslutningsreferat er et juridisk dokument, der beskriver, hvilke ændringer der foretages i selskabet, samt hvem der har besluttet ændringerne.

Kapitalselskaber som ApS og A/S skal ifølge selskabsloven lave et beslutningsreferat ved følgende selskabsændringer: Ændring af navn, ændring af formål, opløsning eller oprettelse af ny bestyrelse, valg af ny direktør eller nyt bestyrelsesmedlem, ændring af eller ny revisor samt ændring af tegningsregel.

Nogle selskabsændringer kræver desuden, at virksomheden laver nye vedtægter. Dette gælder blandt andet i forbindelse med: Ændring af navn, ændring af virksomhedsformål, ændring af tegningsregel samt i forbindelse med opløsning eller oprettelse af ny bestyrelse. Hvis du som virksomhed ikke skal foretage nogle af disse selskabsændringer, men ønsker at ændre i de eksisterende vedtægter alligevel, kan du også vælge at udarbejde nye vedtægter.

Både beslutningsreferatet og de nye vedtægter skal underskrives af ejerne og sendes til Erhvervsstyrelsen, som vil registrere de nye selskabsændringer.

underskrevet-dokument

Få juridisk rådgivning når du skal lave ændringer i selskabet

Det kan være lidt uoverskueligt, omfattende og besværligt at finde ud af, hvornår der skal laves et beslutningsreferat og nye vedtægter i forbindelse med ændringer i selskabet, samt hvordan disse skal udarbejdes, for at de bliver godtaget af Erhvervsstyrelsen.

Det kan derfor også være en god idé at kontakte en advokat, der har stor erfaring med selskabsret, som denne advokat i Hadsten, der kan give dig den nødvendige hjælp og juridiske rådgivning, når du ønsker at foretage selskabsretlige ændringer i virksomheden. En advokat kan desuden hjælpe dig med at udarbejde beslutningsreferatet og de nye vedtægter med alle de ændringer, som du ønsker at få foretaget i dit selskab.

Når du får en advokat til at hjælpe dig og bistå dig med juridisk rådgivning, kan du på den måde være sikker på, at beslutningsreferatet og de nye vedtægter er udformet juridisk korrekt, samt at dine selskabsændringer bliver dokumenteret og registreret uden problemer. Dermed kan du lægge dit fokus andre steder i virksomheden, der er mere vigtige for dig og koncentrere dig om at drive din forretning.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
24
24º - 17º
56%
3.18 km/h
23.49
15.03
søn
20.12
12.85
man
20.68
10.48
tirs