Hussalget stiger i udkantsområderne, men priserne forbliver lave

Siden boligboblen i 2007, har det danske boligmarked skulle komme sig. Langsomt men sikkert, er priserne i de største byer dog steget igen, og niveauet fra 2007 er nu flere steder blevet overgået.

En af de negative og langvarige konsekvenser var, at boligsalget i udkantsområderne i Danmark i flere år stod nærmest helt stille. Det var praktisk talt umuligt at komme af med et hus, der ikke lå i en af landets største byer. Det betød, at sælger enten måtte sænke prisen markant, eller helt opgive at sælge deres bolig.

Den situation betød, at boligmarkedet i det meste af landet i en lang periode stod nærmest stille, fordi folk ikke kunne komme af med deres boliger. Desuden var det de færreste banker, der var villige til at låne penge ud, og derfor var det svært for mange købere at komme i nærheden af en ny bolig.

Udkantsområderne er igen attraktive

I takt med at priserne igen begyndte at stige, og bankerne blev mere og mere villige til igen at låne folk penge til boligkøb, steg boligsalget igen. Særligt i de større byer var det tydeligt, at krisen var overstået. Nu har priserne i de største byer dog nået et niveau, der gør, at ikke alle kan være med længere.

Det betyder, at folk leder efter andre steder at bo. Derfor blev områderne omkring de store byer igen attraktive at bo i. En tendens, der betyder, at boligsalget i hele landet nu igen begynder at se positivt ud.

Selv de områder, som Indenrigsministeriet har døbt Udkantskommunerne, er det tydeligt at se, at udviklingen nu er vendt. Mens der sidste år blev solgt 7,8 procent flere boliger end året før i resten af landet, var tallet over 17 procent i Udkantskommunerne. Et klart udtryk for, at markedet også her, er blevet meget attraktivt.

Stadig meget bolig for pengene

Meget hus for pengene

Set fra købers synspunkt, er der også masser af grunde til at søge væk fra byerne. For selvom boligsalget i disse områder har taget fart, har det endnu ikke haft det store betydning for priserne. Der er med andre ord masser af kvadratmeter at komme efter, hvis man er villig til at søge lidt ud for byerne.

Flere kan samtidig se en mulighed for at lave en god investering, netop fordi priserne endnu er lave, mens markedet er attraktivt. Hvis udviklingen følger resten af landet, vil priserne sandsynligvis igen stige – også i disse områder.

Så er du på udkig efter en ny bolig, kan det være værd at lede lidt ude for de største byer. I stedet for at søge ind i Randers eller Aarhus, kan man eksempelvis kigge i Norddjurs Kommune, der er en af de danske Udkantskommuner.

Her kan det give mening at kontakte eksempelvis en ejendomsmægler i Auning, for at bliver klogere på, hvad markedet i området har et byde på. Derudover kan du få hjælp til at finde frem til den helt rigtige bolig, samt undgå at betale for meget for dem.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man