Flere danskere vil flytte på landet

I mange år har særligt medierne fokuseret på danskernes tendens til at flytte fra Udkantsdanmark til storbyerne. Det har haft stor indflydelse på boligpriser i de respektive byer. Ifølge en rapport fra 2015 ser denne tendens dog ud til at gå i modsatte retning. Den forsatte stigning i indbyggertallet i storbyerne skyldes nemlig ikke tilflyttere, men indvandring og af den simple grund, at der bliver født flere i byen end der dør.

Der flytter nemlig i øjeblikket lige så mange mennesker fra storbyer som København og Aarhus, som der flytter unge til, der skal studere. Dem der flytter fra storbyerne er typisk børnefamilier, der skal købe hus, og gerne vil længere ud på landet både på grund af boligpriserne, men også for den friske luft, stilheden og privatlivet.

Ofte slår børnefamilierne sig ned i kommuner, der er placeret forholdsvis tæt op af de store byer, da de på den måde kan beholde job, venner og fritidsaktiviteter let tilgængelige.

Boligpriserne har stor betydning

De stødt stigende boligpriser i storbyerne er den mest centralt grund til, at flere og flere danskere vælger at flytte på landet. Huspriserne er nemlig steget så meget de seneste par år, at helt almindelige danske lønmodtagere ikke har økonomien til at kunne købe et hus i byerne og oplandet.

Mange børnefamilier prioriterer pladsen og haven så højt, at de fravælger huse i hovedstadsområdet og storbyer som for eksempel Aarhus. I mindre byer får de nemlig meget mere plads for pengene samt helt generelt et bedre hus.

Parcelhus eller landbrugsejendom?

Man behøver dog ikke flytte helt ud på landet før huspriserne styrtdykker. Også i mellemstore byer som for eksempel Kolding og Silkeborg, er der mulighed for at få hus for pengene uden at fravælge et pulserende byliv. Alligevel vælger flere og flere at tage huskøbet skridtet videre og flytte på landet i en decideret landbrugsejendom.

Mange af dem der vælger at flytte fra storbyen og ud på landet gør det også for at få mere luft i hverdagen. I byerne er der altid larm, mennesker, biler og bevægelse, mens der på landet er ro, plads og frisk luft. Det tiltaler mange børnefamilier, der på den måde kan få plads omkring sig og muligheden for at komme ned i tempo efter mange år i storbyen.

Vælg en ejendomsmægler I har tillid til

Det kan føles som et stort skridt at skulle flytte på landet. For nogle er det første gang de skal købe en ejendom, og det bringer som regel en del spekulationer med sig. Det er derfor enormt vigtigt, at man forud for sit køb allierer sig med en ejendomsmægler, man har tillid til.

Nogle ejendomsmæglere har landbrugsafdelinger, der er specialiseret i forskellige landbrugsejendomme som eksempelvis:

  • Jagt – og skovejendomme
  • Hesteejendomme
  • Nedlagte landbrug
  • Landbrugsjord
  • Deltidslandbrug

EDC Mæglergruppen Det Runde Hus er en ejendomsmægler i Randers, der netop har en landbrugsafdeling og dermed også en landbrugsmægler. Det Runde Hus er blot et eksempel på en ejendomsmægler i Randers, som man kan henvende sig til, hvis man ønsker at finde landbrugsejendomme i Randers eller på Djursland. Der findes mange forskellige ejendomsmæglere, der har landbrugsafdelinger. Det vigtigste er, at man vælger en, der har kendskab til de ønsker og behov, man har og samtidig en, man føler, at man har tillid til.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man