Ansaettelse

Vikarer kan blive din virksomheds redning, når behovet opstår

Artiklen indeholder reklamelinks

Ansaettelse

Der kan i mange virksomheder opstå pludselige situationer, som betyder, at man har brug for enten en afløser eller en kapacitet yderligere. Det er ikke for alle brancher, men nogle kan have stor gavn af at have gode forbindelser til vikarbureauer, som kan sende folk ud med kort varsel.

Som nævnt er det ikke alle brancher, der er lige oplagte at kigge på i forbindelse med vikararbejde – hverken som arbejdstager eller virksomhed. Alligevel er der er bredt spekter af brancher, der jævnligt bruger vikarer og har gavn af det.

Ofte tænker man på vikarjobs som dem, der ligger i den mere manuelle del af arbejdsmarkedet. Fabriks- og produktionsarbejdere vil ofte være fag, der er vikararbejde og vikararbejdskraft at finde, og grunden er simpel nok.

I disse brancher er der typisk en kort oplæringsperiode, og det betyder, at vikaren hurtigt vil kunne gå ind og være produktiv og være et aktiv.

Både bredt og specialiseret

Der findes mange forskellige vikarvirksomheder, som tilbyder vikarydelser. Sådan noget som TEMP-TEAM og andre lignende virksomheder har en bred faglig profil, hvor man kan finde vikarer inden for en række forskellige brancher. Der er hjælp at hente til de fleste.

Man kan dog også komme ud for at have et mere specialiseret behov for vikararbejde, og derfor kan det være en idé at orientere sig om vikarmarkedet i sin egen branche. Eksempelvis findes der virksomheder som Nordic Medicare, der tilbyder vikarer inden for den sundhedsfaglige branche.

Nordic Medicare tilbyder også at formidle faste ansættelser, og det er noget, man ser hos flere af de vikarbureauer, der er mere specialiserede.

Metoden brugt af Nordic Medicare giver god mening, fordi man som vikarbureau (og rekrutteringsbureau i dette tilfælde) har god kontakt med de mennesker, som har kompetencer inden for bestemte brancher. Derfor kan bureauet lettere finde et godt match mellem virksomhed og medarbejder.

Fleksible løsninger

Vikarbureau

Vikarløsningen er fleksibel, fordi ansættelsens natur er tidsbegrænset, og det er ofte muligt at få lavet en meget individuel aftale med vikarbureauet og vikaren. Det giver noget frihed i den måde, man driver sin virksomhed på, fordi ansættelserne passer mere til det billede, der er i virksomheden lige nu.

Nogle grupper af virksomheder er mere afhængige og følsomme over for op- og nedgange i ordrer og opgaver, end andre er det. Derfor er der også nogle virksomheder, hvor det er mere oplagt med vikarer, eksempelvis hvis man som anlægsgartner får et større projekt, end man er vant til.

Så har man måske brug for en medarbejder eller to mere for at komme i mål med det projekt, man står med, men der er måske ikke nogen opgaver af samme størrelse i bøgerne bagefter. Så står man og skal bruge personale med en vis faglig tyngde, som man kun skal bruge i kort tid.

Her er det oplagt at indhente forstærkninger fra en vikar, som kender til branchen og faget, og som kan hjælpe uden den store oplæring. Ved at vælge en vikar fra et vikar bureau, kan rekrutteringen gå hurtigt, og man sikrer, at der er de rette kompetencer til stede, og der er styr på ansættelsens varighed.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Scattered Clouds
3
7º - -1º
93%
3.97 km/h
5.94
1.14
man
8.37
0.13
tirs
8.76
3.89
ons