Aktivt lokalomraade

Det aktive lokalsamfund hjælper med at sælge boliger

Artiklen indeholder reklamelinks

I de mindre byer rundt om i landet kan det være en udfordring at sælge de boliger, der står tomme. Det går lidt op og ned, men helt generelt går det noget hurtigere i de store byer og i studiebyerne, end det gør i de mindre byer og landsbyerne.

Det er en udfordring i en række mindre byer, at man mister borgere, og i nogle lokalsamfund begynder den røde lampe at blinke. Der skal trods alt være en vis mængde mennesker i forskellige faser i livet for, at man har en by med alt det, der skal bruges.

Nogle vil gerne livet ude på landet væk fra alting, fordi der er fred og ro, og man får væsentligt mere for de samme penge, men mange foretrækker at have de mest almindelige muligheder omkring sig. Og helst i en eller anden form for nærhed.

Hvis ikke man kan få klaret sine indkøb i nærheden, få passet børnene og sendt dem i skole eller måske have et job tæt på, bliver det svært at overbevise nye købere.

Det lokale engagement kan betyde meget

Noget der kan trække i tilflyttere er et lokalt engagement og en gejst eller stemning i byen. Hvis man kommer til en mindre by og oplever, at selvom der måske ikke er både biograf, svømmehal, hundredvis af restauranter og den slags, så sker der stadig noget i byen, har man et meget bedre argument for tilflytning som lokalsamfund.

Det kan betyde rigtig meget for at tiltrække nye beboere, at der er lokale kræfter, som sørger for, at der sker noget.

Hvad der sker betyder ikke altid så meget, selvom man godt kan se på, hvad der sker i byen i forvejen og måske tilrettelægge noget, som kan supplere det. Der er også mange eksempler på, at lokale i de små byer arrangerer tapas-aftener, foredrag, byvandringer og mange andre ting, som kan gøre byen mere spændende.

Ikke mindst fortæller det noget om sammenholdet i lokalsamfundet. Det er noget, man sjældent finder i de store byer, og så handler det pludselig mindre om at kompensere for de manglende tilbud, men om at give noget som de store byer ikke har.

Hus solgt

Ejendomsmæglerne bliver glade

Der er eksempler på, at det er ejendomsmæglere, som står bag nogle af disse tiltag, fordi de er så forankret i deres lokale område. Ejendomsmæglerne lever jo af, at folk flytter til og fra deres område, så det er bestemt i deres interesse, at der sker noget.

Et eksempel på det kunne være i Ørsted, hvor beboerne i byen overtog den lokale kro. Det skabte en del medieomtale, primært fordi TV2 lavede en programserie om Ørsted og kroen, men opmærksomheden har virket. Sådan lyder det i hvert fald fra stemmer i lokalområdet.

Omtalen og ikke mindst de lokale kræfter, der holder gang i byen er noget af det, som ejendomsmæglerne i Ørsted er glade for, netop fordi det kan fungere som et salgsargument for dem, når interesserede overvejer at flytte til byen.

Det betyder altså noget, at der er dette sammenhold i de små samfund – også for at lokke nye beboere til.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Clear Sky
22
22º - 17º
73%
3.02 km/h
23.49
15.03
søn
20.12
12.85
man
20.68
10.48
tirs