Er det tid til den årlige firmaudflugt?

haenderÅrligt kommer de tilbagevendende firmaudflugter. En tid som bringer folk sammen og væk fra skrivebordende og de tunge maskiner. Når du møder på job skal alle dine hjemlige problemer presses sammen, så du kan efterlade dem ved døren når du møder, for så at samle dem op igen når du tager hjem. Dette kan sammen med den daglige drift på jobbet, være stressende, samt psykisk og fysisk hårdt.

For at undgå nedslidte medarbejdere, der går ned med stress eller andet lignende, afholder arbejdet en afstresningsdag, hvor der ikke tænkes på den daglige drift eller de hjemmelige problemer. I stedet tages der hånd om medarbejdernes behov, for at afstresse og lære hinanden bedre at kende.

Et godt arbejdsmiljø, afhænger oftest af det fælles miljø der er på stedet. Ikke kun medarbejderne imellem, men også med ledelsen. Det er derfor vigtigt at alle deltager i en sådan udflugt.

Selve udflugtens tema, afhænger meget af hvilket slags firma det er og hvordan medarbejderne og ledelsen fungere. Det hele kommer også an på størrelsen af selve firmaet, da nogle oplevelser egner sig bedre til store- eller mindre virksomheder. Uanset hvilken form for firmaudflugt man vælger, så overvej hvilken arbejdsplads man har. Ud fra dette kan du danne dig et indtryk over, hvad dine medarbejdere har behov og brug for.

Udflugts idéer

Er i en mindre virksomhed, har i ikke den begrænsning at skal tænke på pladsmangel, derfor kan i:

  • Paintball battle

Her deles i op i hold, hvor hvert hold har en farve. Så dyster holdende mod hinanden, hvilken kan give et godt fællesskab og et godt grin.team

  • Køre gokart

Her er det ikke godt at være for mange, idet der er begrænsning på hvor mange der kan være på en gokartbane af gangen.

  • Bowling

Her lejer i nogle baner – afhænger af hvor mange i er. En god idé her, kunne være at sætte folk sammen med dem, de ikke færdes mest med til dagligt og ud fra det, skabe mere samarbejde imellem dine medarbejdere.

  • Fordringsbane

Her kan det laves både som hold mod hold eller en mod en. Der skabes en masse grin, da ikke mange er egnet til denne slags udfordringer.

Der er mange muligheder og kun fantasien sætter grænser. Det er også vigtigt at i efter en udflugt, finder ud af responsen på jeres medarbejdere, og om det skal gentages igen i den nærmeste fremtid eller næste år.

Er i en større virksomhed, kan i få udfordringer på pladsen, men der er altid muligheder:

  • Forhindringsbane
    Tage en udfordringsbane, som normalt ligger udenfor. Her er der masser af plads og derfor rig mulighed for mange deltagere. Er man en større virksomhed, bør man her deltage som hold mod hold.
  • Dyster i forskellige discipliner

Her dyster hold mod hinanden og forskellige udfordringer og discipliner. Dette kan forstærke samarbejdet imellem medarbejderne og vise deres kunnen.

  • Faldskærm

Denne udflugt ligger i en lidt dyrere ende, men er noget som mange medarbejdere vil huske. Det siger også meget om virksomheden, som er villige til at ofre penge på at medarbejdere har det godt og trives.

Ligeså er der mange flere muligheder, hvis bare du bruger din fantasi. Tænk ikke på jeres begrænsninger på grund af jeres antal, men derimod på de nye muligheder deraf.

busBegrænsninger er lig med muligheder

Flere virksomheder vil opleve begrænsninger eller udfordringer ved at få et arrangement som dette til at give mening og der vil være brug for transport. De fleste af disse forlystelser eller oplevelser ligger afsides væk fra byer og lignende, og derfor bliver der brug for transport hen til- og tilbage fra udflugten. Man kan vælge at lade medarbejderne kører sammen, men for at øge sammenholdet og gavne miljøet, vil det være oplagt at bestille en bus eller en taxa – alt efter hvor mange personer man er.

I stedet find en alternativ løsning, som gavner firmaet, medarbejderne og stedet, lej en bus. Der findes almindelige busser, taxabusser og andre former for udlejninger med chauffør. Det vil skabe mere overskuelighed og derved også giver alle mulighed for en enkelt eller to under eller efter udflugten.

Gør en forskel for dine medarbejdere. Skab en afstresningsdag, hvor i ser hinanden fra en anden vinkel, og hvor i får mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Om det skal foregå en gang om året eller tre – fire gange er op til jer. Start med en gang og se hvordan det går og drag jeres konklusioner derfra. Måske det vil øge produkt- og effektiviteten i din virksomhed.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Scattered Clouds
3
7º - -1º
93%
3.97 km/h
5.94
1.14
man
8.37
0.13
tirs
8.76
3.89
ons