Søg medarbejdere ud over normen og høst frugterne

For nogle virksomheder er det svært at finde medarbejdere, og er man en af dem, kan man forsøge at udvide sigtet en smule, når der skal ansættes. Flere virksomheder har nemlig gode erfaringer med at kigge ud over, hvor man ellers plejer at finde medarbejdere.

Det er nemlig ikke alle, der har lige let ved at jonglere med jobansøgninger og cv, og derfor er der en pulje af mennesker, der gerne vil og kan arbejde, men som måske bliver forbigået.

Formår man som virksomhed at ramme denne gruppe mennesker, kan der være store gevinster, fordi det er medarbejdere, der i allerhøjeste grad sætter pris på det arbejde, de har, og giver sig fuldt ud til alle arbejdsopgaver.

Engagerede medarbejdere og ansatte med stor arbejdsglæde er i høj kurs, fordi de ofte er mere effektive på arbejdspladsen.

Unge der mangler retning

Rundt om i landet er der mange unge mennesker, der har svært ved at finde ud af, hvor deres liv skal føre dem hen. Det er en af de grupper af mennesker, der kan have svært ved at overskue jobsøgningen, og som måske ikke får sat sig i en god position på arbejdsmarkedet.

MJT Container, der beskæftiger sig med containerudlejning, er en af de virksomheder, der aktivt spiller en rolle i at få unge med sociale udfordringer ind på arbejdsmarkedet.

Ud over at tage unge mennesker ind og give dem den rigtige uddannelse og de rette kurser for at kunne varetaget jobbet hos virksomheden, har MJT Container også et samarbejde med den lokale tekniske skole.

Her tager direktør Søren Rye Andersen ud på skolen nogle gange om året for at fortælle om arbejdsmarkedet, sit eget arbejdsliv og det at arbejde for føden.

De der mangler efteruddannelse

Efteruddannelser

Norddjurs Kommune har set lyset i at efteruddanne de, der ikke har en uddannelse og dermed ikke har de optimale forudsætninger for at få et job. Det er der mange virksomheder, der med fordel kunne undersøge muligheden for.

Det er ikke længe siden, Norddjurs Kommune blev kåret som Danmarks bedste til at efteruddanne, og det er noget, der skaber beskæftigelse i kommunen.

For virksomhederne er det dog også en bonus, fordi denne tilgang til arbejdsmarkedet åbner for endnu flere potentielle ansatte.

Det mest klassiske eksempel på efteruddannelse, som også bliver fremhævet omkring Norddjurs Kommune, er ufaglærte som kan komme ind i en virksomhed som voksenlærling. Det er i særlig grad håndværksvirksomheder, der kan kigge på denne model.

Nedsat funktionsevne er ikke nødvendigvis en stopklods

Endnu en borgergruppe at kigge på for at finde potentielle medarbejdere er mennesker med nedsat funktionsevne – den gruppe mennesker mange kaldes handicappede.

En af grundene til at mange arbejdspladser ikke overvejer en medarbejder med nedsat funktionsevne er simpel mangel på viden. Der findes nemlig et væld af forskellige måder, man kan være ramt af nedsat funktionsevne.

Det betyder, at bare fordi et menneske er ramt af nedsat funktionsevne, diskvalificerer det ikke automatisk vedkommende fra alle arbejdsopgaver.

Et eksempel kan være en person, der er lammet i benene – han eller hun vil med stor sandsynlighed kunne varetage arbejdsopgaver på en computer, hvad enten det handler om at skrive tekster, designe hjemmesider eller programmere apps, selvfølgelig forudsat at vedkommende har uddannelse og viden om emnet.

Der er tendens til, at ordet ’handicap’ eller begrebet ’nedsat funktionsevne’ er nok til, at nogle virksomheder afskriver potentielle medarbejdere, inden virksomheden har sat sig ind i, om den potentielle medarbejder rent faktisk kan varetage jobbet eller ej.

Den kreative tilgang kan finde juvelerne

Find juvelen i ansøgere

Ved at gøre sit syn på den potentielle arbejdskraft bredere, får man også flere potentielle medarbejdere inden for sit synsfelt, og det er naturligvis med til, at man kan få øje på det skjulte diamanter, der ikke har en plads på arbejdsmarkedet endnu.

Ud over at man kan få en god ny medarbejder, kan det også være med til at berige virksomheden ved at få nye medarbejdere ind, som ikke ligner alle de andre.

Virksomheden kan udvikle sig, og udvikling er en god ting i en tid, hvor intet står stille. Nye input kan være uvurderlige, og denne type medarbejdere kan være et skridt i den udvikling. Og så kan de selvfølgelig være nogle utroligt dygtige medarbejdere og kolleger.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man