Satellitkontorer kan være vejen til en blød udvidelse af forretningen

Satellitkontorer kan være vejen til en blød udvidelse af forretningen

Artiklen indeholder reklamelinks

De fleste virksomheder har et eller andet ønske om at vokse, og nogle gange kræver det, at man fysisk flytter sig til andre steder. Webshops skal måske have større lagerfaciliteter, og det kan måske klares med en udbygning, men mange andre brancher kræver en fysisk tilstedeværelse, før man kan udvide.

Sådan en udvidelse kan være dyr, fordi man skal have etableret den nye afdeling med nye bygninger, tilkobling og opsætning af internet, intranet og den slags, og man skal selvfølgelig også have medarbejdere, som kan bemande den nye afdeling.

Fordi det kan være så dyrt, kan det afholde nogle virksomheder fra at lave nye afdelinger, men mange steder er der mulighed for at etablere kontorer i stedet for hele afdelinger. Det giver god mening i mange tilfælde, hvor man måske gerne vil teste en udvidelse i en periode, men ikke vil ud og købe bygninger eller lignende.

Kig på kontorfællesskaber

Kontorfællesskab

Denne type ’bløde’ udvidelser af forretningen kan ske på mange måder, men en af de mere oplagte er kontorfællesskaber. Det bliver set flere steder, at man ikke nødvendigvis behøver at flytte hele virksomheden ind i et kontorfællesskab for at have en tilstedeværelse.

Tag som et eksempel denne advokat i Hinnerup nord for Aarhus. Klikker man ind og læser om advokatens tilstedeværelse i Hinnerup, kan man se, at det netop er et kontorfællesskab, man har etableret sig i i Hinnerup. Advokaten har også et par andre afdelinger i området, så der er ikke langt for medarbejdere, der skal arbejde på satellitkontoret.

Advokater og andre lignende erhverv, hvor kunder som regel ikke bare kommer gående ind ad døren som i detailhandlen, kan få meget ud af denne fremgangsmåde. De kan nemlig aftale, hvornår der bliver sat et møde op med en potentiel klient, og så kan man afpasse arbejdstiden i satellitkontoret efter det.

Når man så som i dette tilfælde har medarbejdere i andre afdelinger i nærheden, er det også begrænset, hvor lang tid der bliver brugt på transport. På den måde kan man relativt let dele medarbejdere, som har lyst til det, ud over flere afdelinger og dække et større geografisk område.

Mere online, stadig en del offline

Tendensen er, at mere og mere bliver købt og bestilt online. Efterhånden kan man også købe biler online, selvom man skulle tænke, at det er et stort køb, som man gerne vil se i virkeligheden, inden man binder mange tusinde kroner til.

Der er også advokatydelser, man kan få online, så advokaten i Hinnerup kunne godt have fokuseret der, men på trods af tendensen mod online, er der stadig en berettigelse offline. Man vil som regel gerne kende eksempelvis sin advokat, ens mekaniker skal jo have bilen i hånden, og på den måde er der flere brancher, hvor man ikke kan afskaffe det fysiske møde.

Derfor giver det også mening at etablere flere afdelinger eller satellitkontorer, hvis man gerne vil udvide forretningen inden for en række forskellige brancher.

Hvad der giver mest mening er naturligvis individuelt, men fjernkontoret tæt på de nye kunder er en metode, mange bør overveje.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
90%
2.58 km/h
14.95
11.35
lør
16.25
12.23
søn
18.29
12.08
man