Så meget kan du spare på en bolig i nabokommunen

I mange år har der været stor tilflytning til Danmarks større byer, som altså ikke kun er de København og Aarhus, men generelt større byer over hele landet. Det har naturligvis haft en stor betydning på boligpriserne i de respektive byer.

De fleste mennesker kan godt lide et godt tilbud. Det gælder både når de handler dagligvarer, tøj og møbler – og nu er det altså også begyndt at skinne igennem, når man køber bolig. Der er nemlig mulighed for at opnå ret så gode tilbud, hvis man fravælger de største danske byer og i stedet køber en bolig i de lidt mindre nabokommuner.

En undersøgelse fra Boligsiden.dk viser nemlig, at man kan spare op mod 50 procent, hvis man vælger en af de omkringliggende kommuner. Det gælder både hvis man for eksempel vælger Odder fremfor Aarhus eller Vesthimmerland frem for Aalborg.

Kan ikke gøres op i kroner og øre

Der er dog ingen tvivl om, at det kan være en stor beslutning at skifte bopæl, og det er derfor ikke altid, at det kan gøres op i kroner og øre. Nogle trives bedst i de større byer, tæt på arbejde, sociale arrangementer samt familie og venner.

Selvom man kan opnå en stor besparelse, skal man naturligvis have andre ting med i sine overvejelser. Hvis man stadig arbejder i byen, skal der medregnes transporttid og måske en ekstra bil. I mange tilfælde er besparelsen på at flytte til en nabokommune dog så stor, at der kan være råd til netop en ekstra bil.

Det er sjældent, at de etablerede husejer river teltpælene op for at flytte til en nabokommune, men den store besparelse kan komme førstegangskøbere til gode, der måske ikke har helt de samme ressourcer, men som stadig gerne vil blive tæt på den by, de har studeret i.

Ikke kun i boligbranchen

Opbevaring i depotrum

Det er dog ikke kun i boligbranchen, at det kan være en fordel at kigge mod nabokommunen. Både vuggestuepladser, frisører og depotrum er nemlig ofte også billigere i de omkringliggende kommuner, end hvad der er tilfældet i de større byer.

Faktisk er Aarhus den dyreste kommune, når det kommer til vuggestuepladser med en pris på hele 3.692 kroner. Det er over 1000 kroner dyrere end landsgennemsnittet for vuggestuepladser, som er placeret på 2.665 kroner.

Depotrum i Aarhus er desuden dyrere end i de omkringliggende byer som for eksempel Odder. Mange danskere lejer depotrum til deres ejendele, fordi vi bor mindre og mindre og har flere og flere ting. Det kan altså også være en fordel i opmagasineringsbranchen at vælge en nabokommune fremfor de kommuner, hvor de største byer er placeret i.

Det kan altså godt betale sig at se sig om, og ikke være så fast besluttet på at stifte familie i de større byer, hvor man for eksempel har boet til leje de sidste mange år. Så er der måske lidt ekstra luft i budgettet til alt det sjove.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man