Ansættelse

Rekruttering af den rette medarbejder er vigtig for din virksomheds succes

Artiklen indeholder reklamelinks

Det er afgørende for din virksomhed, at du vælger den rette kandidat til stillingen for at opnå succes i din virksomheden. Men rekrutteringsprocessen kan være både lang og omfattende. Det er der råd for med et HR System.

I mange virksomheder er man vant til, at der jævnligt sker udskiftning af medarbejdere. Det kan være på grund af nyoprettede stillinger, barselsorlov, sygdom, pension eller efterløn eller udskiftning som følge af opsigelse eller fyring. Det kan derfor være nødvendigt at rekruttere én eller flere medarbejdere til at besætte de ledige stillinger i virksomheden. Dette kan være en meget omfattende proces, da der ofte er mange ansøgere til stillingen, og det gælder om at finde den helt rette kandidat.

Det er nemlig helt afgørende, at du vælger den rette kandidat for at skabe de bedste betingelser for din virksomhed. Du skal derfor vælge den kandidat, der er bedst egnet til at kunne udføre jobbet, men som også vil passe bedst ind i virksomheden.

Når du finder den helt rigtige medarbejder med de rette kompetencer og en profil, der passer ind i virksomheden, er der nemlig større chance for, at personen trives og bidrager til at skabe succes for din virksomhed.

Rekrutteringsprocessen – Hvem skal den rette kandidat være?

Når virksomheder skal udfylde en nyoprettet stilling eller genbesætte en eksisterende stilling, kan det være svært at finde den rette kandidat, fordi det er en meget omfattende og tidskrævende proces. Rekrutteringen består nemlig ikke kun af ansøgning, samtale og ansættelse. Der er en masse mellemled, som man som leder også skal tage højde for, når man rekrutterer.

Rekrutteringsprocessen kunne eksempelvis se sådan ud:

 1. For-analyse

Det første man skal gøre er at finde frem til, hvilken type medarbejder til hvilken type stilling, virksomheden ønsker at ansætte.

 1. Stillingsopslag

Dernæst skal stillingsopslaget laves med de ønskede kompetencer og års erfaring, som medarbejderen skal have.

 1. Annonceringsplan

Herefter kommer annonceringen. Her skal I overveje, hvordan I ønsker at annoncere jobopslaget både i de forskellige jobbanker og på de sociale medier.

 1. Indsamling af ansøgninger

Når opslaget når ud til de potentielle kandidater strømmer ansøgningerne ind, som skal samles i en sikker database.

 1. Kandidatscreening

Her skal hver kandidats ansøgning og CV læses igennem, og der foretages en søgning på kandidaten på diverse sociale medier.

 1. Invitation til 1. samtale

Her skal der ringes ud til de kandidater, som virksomheden ønsker at invitere til 1. samtale.

 1. Interviews

Herefter kommer 1. jobsamtale og eventuelt en 2. samtale

 1. Tests

Tests som personlighedstests, kognitive tests og cases, som virksomheden skal foretage, og som kandidaterne skal udføre.

 1. Tjek af referencer

Her ringer virksomheden ud til kandidaternes referencer.

 1. Opfølgning og udvælgelse

Til sidst skal virksomheden udvælge den eller de kandidater, de ønsker at ansætte og kontakte dem.

Rekruttering af den rette medarbejder er vigtig for din virksomheds succes

Dette er kun et eksempel på en virksomheds rekrutteringsproces. Den kan selvfølgelig både være længere eller kortere afhængig af virksomhedens procedure.

Dog viser den lange liste, at rekrutteringsprocessen generelt er meget omfattende. Derfor kan det også være nærliggende for nogle virksomheder at vælge en kandidat, der er ligesom virksomhedens tidligere medarbejder eller ligesom de andre medarbejdere i virksomheden.

Men for at virksomheden skal kunne udvikle sig, kan det nogle gange være nødvendigt at vælge en kandidat, der måske har en helt anden profil end den tidligere medarbejder.

Få hjælp til rekrutteringen med et HR System

For at gøre rekrutteringsprocessen nemmere og for at du kan få mulighed for at vælge den helt rigtige kandidat til din virksomhed uden at skulle bruge al din tid og kræfter, kan du bruge et HR System. Med et HR System kan du få hjælp til online rekruttering, opbevaring af medarbejderdata, løbende opfølgning og meget mere.

MyHRsol tilbyder et HR System med 4 unikke løsninger. Her kan særligt rekrutteringssystemet være en hjælp til dig, der står og skal rekruttere nye medarbejdere i din virksomhed.

Rekrutteringssystemet hjælper dig blandt andet med:

 • At foretage en hurtig screening af kandidaterne
 • At udforme e-mail skabeloner til både manuel og automatisk afsendelse. Fx afslag, invitation til interview eller tak for ansøgningen
 • At annoncere på sociale medier
 • At Invitere kandidater til en jobsamtale
 • At opbevare udvalgte kandidater i et CV-kartotek.

HR Systemet har desuden mange flere funktioner, som kan hjælpe dig med rekrutteringen, så du kan spare både tid og ressourcer i rekrutteringsprocessen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man