Markedet for opbevaring vokser

Markedet for depotrum vokser især i storbyer som Aarhus og København

Det er som aldrig før blevet populært og almindeligt at få opbevaret nogle af sine ting i et depotrum, når man enten flytter eller bare mangler plads i sin bolig. Grundene til at få sine ting opbevaret er mange, og der er efterhånden et rigtig stort marked for opbevaringsmuligheder.

Billigt at få opbevaret sine ting

Selvom det umiddelbart kan virke som en dyr løsning på nogen, så er kvadratmeterprisen på depotrum faktisk ret lav, og ikke mindst betydeligt lavere end lejeprisen for beboelsesrum er. Har man brug for ekstra opbevaringsplads i forbindelse med en flytning, følger der ofte goder som gratis leje af flyttekasser og gratis udlån af trailer med. Alt sammen noget, der øger værdier af depotrummet, og som er værd at regne med i prisen, når man overvejer at leje et rum til opbevaring.

Om det kan betale sig for den enkelte, afhænger naturligvis af situationen, men for rigtig mange vil det faktisk være en rentabel løsning, når man regner alting ind.

Hvem bruger depotrum?

Hvem, der bruger depotrum, og hvorfor, varierer næsten i det uendelige. Motiverne til at leje et depotrum spænder fra ekstra pladsbehov under en flytning til opbevaring af ting, man ikke længere bruger, men som man ikke vil smide ud. Det kan for eksempel være børnenes legetøj og aflagte tøj, der af hensyn til fremtidige generationer i familien og af nostalgiske årsager skal gemmes.

Ældre mennesker, der flytter fra en større villa til en mindre bolig eller på plejehjem har også ofte en masse bevaringsværdige ting og sager, som hverken de selv eller deres familiemedlemmer nænner at smide ud. I de tilfælde kan et opbevaringsrum også være en god og billig løsning på det spørgsmål. Det giver også plads til, at børn og børnebørn, der måske ikke har plads til tingene lige nu, får tid til at få plads til tingene, ligesom der bliver tid til at sortere i tingene løbende, hvis det er for uoverskueligt på én gang.

Unge mennesker, der flytter sammen med deres kærester, har måske også et overskud af møbler, der ikke skal smides ud, og så kan et depotrum være løsningen, så de i stedet for at smide gode møbler til genbrug, kan gemme dem til en fremtid med stort hus og have.

Rift om pladserne i storbyerne

At finde et depotrum i Aarhus eller lignende storbyer, kan være helt umuligt, for der er rift om pladsen, ligesom der er rift om lejligheder. Riften om lejeboliger forårsages af, at det er en studieby, og det betyder, at befolkningstætheden er uforholdsmæssigt høj i forhold til byens størrelse. Det bevirker, at rigtig mange flytter i meget små lejeboliger, når de skal tæt på studiet eller jobbet i centrum.

Når man således har scoret en lejlighed i et attraktivt område, er der ofte ikke plads til alle ens ting – og skal man så smide tingene ud eller opbevare dem? Opbevaring er ofte den fornuftige løsning, og derfor er der rift om depotrummene i byer som Aarhus og København, hvor pladsen i lejeboligerne er ret trang.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
90%
2.58 km/h
14.95
11.35
lør
16.25
12.23
søn
18.29
12.08
man