IT-sikkerhed er også vigtigt i mindre virksomheder

Man oplever flere og flere eksempler på, at både små og store virksomheder bliver straffet på grund af for dårlig IT-sikkerhed. Virksomheder har nemlig tendens til ikke at prioritere IT-sikkerheden så højt, og giver på den måde hackere forholdsvis nem adgang til deres følsomme oplysninger i form at blandt andet kundedata, personaleoplysninger, bankoplysninger og andre forretningshemmeligheder.

Det er nemlig afgørende for virksomhedens økonomi, troværdighed og fremtidige overlevelse, at de har en del af deres fokus rettet mod IT-sikkerheden. Særligt mindre virksomheder prioriterer ikke IT-sikkerheden, da deres i forvejen forholdsvis få ressourcer bliver brugt på noget andet. Hele korthuset kan dog vælte, hvis der kommer ubudne gæster på besøg i virksomhedens IT-system, og det er netop af den årsag, at IT-sikkerhed bør prioriteres i både store og små virksomheder.

Det kan være svært for dem, der ikke er fagfolk at vurdere, hvornår IT-sikkerheden er i top. Det kan derfor være en fordel at alliere sig med en IT-ekspert, der kan rådgive om god og sikker IT-adfærd blandt ledelse og medarbejdere, og samtidig kan være behjælpelig med at opdatere systemer, sikkerhedspakker og i det hele taget sørge for, at alt IT-udstyr er mere sikkert.

Der findes dog også nogle forholdsvis enkle tiltag, som virksomheder selv kan gå i gang med inden.

1.      IT-systemer af nyeste dato

Producenterne af IT-programmer sørger hele tiden for at komme med opdateringer. Det gør de for at forbedre de eventuelle huller og mangler, der kan være i de ældre versioner. Hvis programmer og systemer ikke bliver opdateret, har IT-kriminelle ofte nemmere ved at hacke sig ind i virksomhedernes IT-systemer.

Det er derfor ekstremt vigtigt at være opmærksom på hele tiden at opdatere alle virksomhedens IT-systemer til den nyeste version. På den måde kommer man udenom de sårbarheder som programmer og systemer af ældre dato kan føre med sig.

For at gøre opdateringen af systemer og programmer nemmere og mere overskueligt, er det vigtigt at sørge for kun at have de programmer installeret, som rent faktisk bliver brugt. Derfor kan det være en fordel, at man med jævne mellemrum gennemgår IT-udstyret, og sletter de programmer, der ikke længere bruges. På den måde har man færre programmer, der skal opdateres jævnligt.

2.      IT-sikkerhed fremfor alt

Mange IT-eksperter anbefaler virksomheder at få installeret en såkaldt sikkerhedspakke. En sikkerhedspakke indeholder forskellige aspekter, som hver især bidrager til den samlede IT-sikkerhed i virksomheden.

En virksomheds sikkerhedspakke bør som minimum indeholde:

  • En firewall
  • Et antivirusprogram
  • Et spamfilter
  • Et phisingfilter

Indholdet af sikkerhedspakken skal ligeledes opdateres til nyeste version ofte, da den eller ikke er i stand til at yde den optimale beskyttelse.

Kontakt en IT-ekspert

IT-sikkerhed i virksomheder er meget mere end sikkerhedspakker og opdateringer. For at kunne finde hoved og hale i det hele, kan det være en fordel at kontakte en IT-ekspert.

Særligt hvis man har mange overfølsomme data, eller mangler et overblik over IT-udstyret, kan en IT-ekspert bidrage. Derudover vil eksperten også kunne vejlede medarbejdere i sikker IT-adfærd og ligeledes hjælpe ledelsen frem til den helt rette IT-sikkerhedspolitik.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
90%
2.58 km/h
14.95
11.35
lør
16.25
12.23
søn
18.29
12.08
man