Gør dit håndværk til kunst og få flere kunder

For nogle mindre virksomheder kan det være småt med tiden i forhold til markedsføring, og derfor er det med at udnytte de muligheder, man har. Det handler om struktur og planlægning, så man i dagligdagen skal tænke så lidt på det som muligt.

Det kan være lidt af en balancegang og en kunstart at blive noteret og husket i disse tider, hvor alle bliver bombarderet med indtryk i alskens afskygninger. Der er simpelthen skarp konkurrence fra alle sider.

En af måderne man kan skille sig ud er ved at blive visuel. Kan man gøre det tydeligt via billeder, hvad man laver, og hvor god man er til det, er man kommet et langt stykke i vejen mod at ramme flere kunder.

Hvordan man så bliver mere visuel i sin tankegang og markedsføring kommer an på mange ting, men mulighederne er der – det handler bare om at gribe dem.

Sociale medier – det brede sigte

En helt klassisk måde at komme ud på er sociale medier, og det er der rigtig gode grunde til. Mange danskere er på et socialt medie af en eller anden art, det er relativt billigt at annoncere her, og ofte kan man sætte det hele op fra en telefon.

Der er altså ikke de store barrierer for at komme i gang med at enten annoncere på sociale medier eller at blive aktiv og synlig.

Billeder spiller en stor rolle på de fleste sociale medier, og det visuelle kan udnyttes som blikfang, der indfanger modtagernes opmærksomhed.

Her er plads til at lege og eksperimentere med udtrykket, men det kræver en vis vedligeholdelse for at have en vedvarende effekt. Ligesom det er let for en virksomhed at når mange mennesker her, er det også let for andre, og derfor risikerer man hurtigt at blive skubbet bagerst i kundernes bevidsthed.

Har man tiden og flair for sociale medier, er det en kanal, man kan udnytte til egen fordel i stor stil – potentialet er nemlig meget stort!

Inspirationskataloget – ram kundernes venner

Ram kundernes venner

Det tager længere tid og koster også umiddelbart mere, men det kan være uvurderligt at komme ind i hjemmet hos folk og blive der. Et velkonstrueret inspirationskatalog eller emnespecifikt magasin får hos nogle lov til at ligge fremme på sofabordet, ved den gode læsestol eller andre steder, gæster kan falde over dem.

Ligger magasinet eller kataloget hos kunder, er der automatisk en anbefaling af din virksomhed hos de interesserede, der åbner kataloget.

Har du fået lov til at sende materiale til folk, kan du sende katalogerne som magasinpost og sætte en personlig følgeseddel med, så kunderne føler sig mere specielle.

Dette kan virke for en lang række brancher – om det er den smukke trappe, tømreren har lavet, eller om det er den fantastiske bryllupskage, konditoren har lavet, er der billeder i det. Og de billeder kan bruges til at lave et lille magasin, som kan ligge og inspirere rundt om i stuerne.

Nyhedsmailen – mind kunderne om dig

Nyhedsmail

Hvis du har samlet e-mailadresser sammen på dine kunder, og du har fået lov til at sende dem nyhedsmails, kan denne platform også være en måde at vise dig frem.

Der er flere fordele ved at udsende nyhedsbreve til sine kunder, men dette er også en platform, hvor billeder gør sig godt. Dog skal man være opmærksom på, at for store og tunge billeder gør oplevelsen dårligere for brugeren, og det får man ikke kunder på.

Formår man dog at få inkorporeret gode billeder af det man laver, kan der være kunder at hente på nyhedsbreve.

Det er en oplagt platform at bruge til sæsonbetonede indslag. Konditoren kan sende nyhedsbrevet ud, som lader kunderne vide, at man nu er helt klar til de kommende julekager, og at man selvfølgelig laver på bestilling til julefrokosten, og tømreren kan fortælle om de sandkasser, man laver nu det bliver forår og børnene skal ud i haven og lege.

Flere e-mailplatforme til kommercielt brug som eksempelvis Mailchimp giver også mulighed for at personliggøre de e-mails, der bliver sendt afsted for at blive endnu mere effektive.

Der er mulighed for at lave flere lister, så bestemte budskaber kun bliver sendt ud til dem, tilbuddene er relevante for, og i det hele taget er det en kanal med mange muligheder. Flere ting kan endda automatiseres, så man kun skal sætte arbejdet op en enkelt gang.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons