Forbered dig på at sælge din erhvervsejendom med disse 4 gode tips

Skal du sælge din erhvervsejendom? Læs her, hvordan du forbereder dig bedst, så ejendommen sælges hurtigt.

butik til salgDer er mange overvejelser at gøre sig, når du først har besluttet dig for at sælge din erhvervsejendom, og der kan samtidig være mange grunde til, at du har valgt at sælge. Måske vil du ikke drive virksomhed mere, eller måske har du brug for mere plads?

Hvad enten årsagen er den ene eller anden, kan du her få et par gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt på at skulle sælge din erhvervsejendom.

Bestem en pris på ejendommen

Det er altid svært at vide, hvor meget din ejendom egentlig er værd. Du synes sikkert, at din ejendom er rigtig meget værd, særligt hvis du har været glad for ejendommen. Brug derfor en god portion tid på at researche priserne på andre erhvervsejendomme i lokalområdet, så du dermed ved, hvad bygningerne sælges eller udbydes til. Kommer du ikke frem til noget brugbart, eller har du brug for hjælp, er det altid en god idé at tage en snak med en ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med at bestemme en pris på bygningen. Når dette er gjort, skal du videre i processen med salg af ejendommen.

Reparer eventuelle skader

Som sælger af en erhvervsejendom er der andre regler, når det kommer til fejl og mangler ved en bolig. Sælgere af erhvervsejendomme hæfter altid for fejl og mangler ved ejendommen i 10 år. Der gælder ikke de samme regler, som med private, hvor der kan laves en tilstandsrapport og ejerskifteforsikring, som gør, at ansvaret ikke falder tilbage på sælger. Derfor er det vigtigt, at du som sælger af en erhvervsejendom får styr på, hvad der kan være af skader på bygningen og få dem repareret hurtigst muligt. Udover dette skal du også sørge for at udarbejde grundige ansvarsfraskrivelser, som gør, at køber er oplyst om de skader, der end måtte være. det gælder om at være så præcis som muligt, så du på sigt undgår at blive holdt til ansvar for skader og mangler, som køber har fundet frem til.

Tag en snak med en professionel

underskrevet kontraktVed ethvert salg af en ejendom/bygning, både private og erhverv, er det en god idé at tage kontakt til en eller flere professionelle fagmænd. Det kan eks. være en ejendomsmægler, som hjælper dig med at give dig en vurdering af ejendommen, eller det kan være en byggesagkyndig, som kan hjælpe dig med at se på skaderne eller give dig et energimærke, når du skal sælge din ejendom videre.

Spred budskabet om salg af ejendommen

Når du skal sælge din bolig, er al den hjælp, du kan få, guld værd for dig, så du kan få ejendommen hurtigt solgt. Derfor gør du klogt i at dele budskabet om, at du sælger din bygning på de forskellige sociale medier. Er du gammeldags, kan du også sagtens annoncere i avisen, men der er større chance for, at flere vil se det på de sociale medier. Derudover har du også muligheden for, at andre i din omgangskreds deler dit opslag, så der hurtigt kan findes en køber til ejendommen.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons