Firmaudflugter i små virksomheder

Flere firmaudflugter i små virksomheder

Du vil som chef og leder gerne sikre, at dine medarbejdere er glade sammen, at de er motiverede for at arbejde og at deres ægtefæller giver medarbejderne snor, når der skal arbejdes sent.

Er løsningen en lønstigning, varierede opgaver eller måske sessioner hver eneste morgen?
Så kompliceret (og dyrt) behøver det ikke at være.

Flere og flere danske virksomheder tager firmaudflugten seriøst som noget mere end blot en årlig begivenhed, der skal overstås. Firmaudflugten er en mulighed for at sætte medarbejderne sammen, øge sammenholdet og forbedre samarbejdet!

Væk fra de formelle rammer

Det er vigtigt, at firmaudflugten sker væk fra de formelle rammer, der omgiver den almindelige arbejdsplads. De færreste kan slappe helt af, mens de er på arbejde.

Sidder I sammen på et hotel et andet sted, måske ude i en skov, på vandet eller et helt fjerde sted er de almindelige normer brudt. Så kan I sammen tale frit. Alle er mere lige og det giver en fællesskabsfølelse, du ikke får på kontoret og på de almindelige pladser.

Busselskaber i Danmark oplever øget efterspørgsel på at køre hele firmaer på tur. Det behøver ikke at være langt væk – et par timer kan sagtens gøre det. Det betyder blot, at alle er samlet væk fra de normale rammer. En bus er den nemme løsning, da det er billigere en at alle kører hver for sig samtidigt med, at turen derned også bliver en del af rejsen og ikke blot en træls hindring før det sjove kan begynde.

Involver medarbejderne – Hvor vil I hen?

Når firmaudflugten planlægges kan du vinde meget på at inddrage dine medarbejdere.

Spørg, hvor de har lyst til at tage hen og hvad de har lyst til at lave. Du finder hurtigt ud af, om størstedelen er til action og skov eller wellness og kro – måske noget helt tredje.

Vær dog opmærksom på, at du skal inddrage fagligt indhold i turen. Hvis det blot bliver en turisttur uden fagligt indhold (og som ikke kan henføres under fx teambuilding med instruktører) risikerer dine medarbejdere at få forhøjet deres skattepligtige indkomst som følge af firmaudflugten. Spørg din revisor, hvis du er i tvivl om, hvorvidt hvad du har planlagt af fagligt indhold nu også er nok.

At inddrage medarbejdere i virksomhedens beslutninger er med til at øge arbejdsglæden og motivationen – at have indflydelse på valg giver os mere incitament til også at udføre arbejdet, den udstukne retning medfører. Det gælde for store beslutninger om virksomhedens fremtid og små beslutninger som hvor firmaudflugten med bus skal gå til.

Nemme løsning: Lad turen planlægge af andre

Er der lige nu meget at lave på arbejdspladsen har du mulighed for at outsource planlægningen af firmaturen. Flere virksomheder tilbyder i dag at tage sig af booking af busselskab, reservation af lokaler og hoteller, planlægning af arrangementer og hvad der ellers hører sig til.

Prisen behøver ikke engang at være højere ved at benytte sig af et bureau – ofte kan det spares ved hjælp af de rabataftaler, virksomhederne har som følge af, at de tit booker lokaler.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Scattered Clouds
3
7º - -1º
93%
3.97 km/h
5.94
1.14
man
8.37
0.13
tirs
8.76
3.89
ons