Få en grønnere virksomhed

Ønsker du en grønnere arbejdsgang? Læs hvordan du gør din virksomhed mere grøn med disse 7 tips.

Flere og flere virksomheder rider med på den grønne bølge. Nyere undersøgelser viser, at fire ud af fem virksomheder har taget den grønne omstilling til sig ved at fokusere på energibesparelse og genanvendelse. Kunderne stiller ligeledes høje krav til, at virksomhederne tænker på miljøet og arbejder med tiltag, som fremmer en grønnere hverdag.
En klimavenlig dagsorden vil derfor gavne jeres virksomheds økonomi, fordi at kunderne i højere grad tilgodeser grønne virksomheder, og samtidig vil tiltagene spare jer for penge i det lange løb. Der findes flere områder, hvorpå I kan minimere jeres CO2 aftryk. I denne artikel har vi samlet en række råd til, hvordan I kan omstille jeres virksomhed til en grønnere hverdag.

Skift til en varmepumpe

Flere virksomheder har fået øjnene op for alle fordelene, der medfølger ved en installation af varmepumpe. Udover at bidrage til en grønnere profil, kan I reducere jeres opvarmningsudgifter med op til 50 %. Samtidig er en varmepumpe driftssikker, og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Varmepumpen er en langtidsholdbar løsning, idet den kan holde op til 20 år, før den skal udskiftes.

Sluk for strømmen

Sørg for at slukke for alle apparater som står på standby. Det kan for eksempel være computere, laptops eller fjernsyn. Standby apparater bruger unødvendigt strøm, og er derfor en synder, når det kommer til CO2 udledningen.

Skift til LED

Udskift al belysning med LED. LED pærer bruger 85 % mindre energi end traditionelle pærer, og er derfor et bæredygtigt og økonomisk valg. I kan med fordel investere i bevægelsescensorer i de rum, som bruges minimalt for eksempel toiletter. Folk glemmer ofte at slukke lyset når de har været på toilet.

Miljøvenlig rengøring

Skrap kemi er dårligt for miljøet, og derfor bør I undersøge, hvilke rengøringsmidler der bliver brugt til rengøringen efter fyraften. Gå i stedet efter miljøvenlige rengøringsmidler som er markeret med Svanemærket eller EU-blomsten. Disse certificeringer sikrer, at produkterne ikke er miljøbelastende.

installation af varmepumpe

Drop plastikken

Vælg miljøvenlige alternativer frem for den traditionelle plastik. Bioplast er baseret på planter, og udleder kun den mængde CO2, som planten har optaget under dyrkning. Bioplast er derfor et sikkert alternativ til plastik. Næste gang I skal bestille kuglepenne hjem, kan I med fordel vælge bionedbrydelige kuglepenne. Selvom I vælger kontorartikler fremstillet af bioplast, skal I stadig overholde kravene omkring affaldssortering.

Mindsk papirspildet

Selvom hverdagen bliver mere og mere digitaliseret, anvendes der stadig store mængder papir. Hele 14 % af verdens skovfældning går til produktionen af nyt papir. Halver jeres papirudgifter med dobbeltsidet print. Der går meget papir til spilde ved kun at udskrive enkeltsider. Hvis I vælger en cloudbaseret løsning, til opbevaring af jeres dokumenter, reduceres udgiften til papir samtidig med, at I sparer plads.

Bæredygtig mad i kantinen

Kød, og særligt oksekød, er en af de største syndere, når det kommer til miljøbelastende fødevarer. Hvis I ikke ønsker at indføre kødfrie dage, kan der i stedet fokuseres på at minimere udvalget af kødretter ved at tilbyde et bredere udvalg af vegetariske retter. Sørg for at planlægge menuen så den tilgodeser sæsonens råvarer, og tilbyd de ansatte at tage madrester med hjem for at reducere madspild.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
10
15º - 10º
86%
2.18 km/h
15.34
11.61
lør
16.02
11.2
søn
16.77
12.02
man