Dom om husdyr

Dom om husdyr i lejligheden kan gøre det sværere at smide lejere ud

Artiklen indeholder reklamelinks

Dom om husdyr

En dom om udsmidelse af en lejer på grund af ulovligt hold af husdyr kan få konsekvens for udlejere, der står i samme situation fremover. Dommen blev nemlig, at lejeren ikke kunne smides ud på trods af overtrædelse af lejekontrakten. Det skriver Finans.dk.

Kort fortalt havde en lejer anskaffet sig en hund, selvom lejekontrakten sagde, at det ikke var tilladt. Udlejeren ville så smide lejeren med hunden ud, men hun klagede til Huslejenævnet, og hun fik lov til at blive boende med hunden.

Herefter røg sagen en tur i Boligretten, og selvom retten vurderede, at lejeren faktisk havde holdt hund, så vurderede retten også, at hunden ikke var til væsentlig gene, som retten beskriver det ifølge Finans.dk, og derfor blev hun frifundet.

Med Boligrettens afgørelse kan fremtidige sager i Boligretten læne sig op ad denne, hvis der er tvivl om, hvorvidt en lejer skal kunne opsiges eller ej på grund af overtrædelse af regler om at holde husdyr.

Kan have indflydelse på fremtidige sager

Jacob Worsøe Nielsen fra advokatfirmaet Paragraf Advokaterne mener, at denne dom kan gøre det sværere for udlejere at opsige lejere på grund af husdyr. Paragraf Advokaterne er advokater i Hadsten, og et af deres specialer er ejendomsadministration, som blandt andet dækker over håndhævelse af lejekontrakter.

Lejeloven er indrettet sådan, at den beskytter lejerne, så man som lejer ikke risikerer at blive smidt ud hjemmefra og stå uden tag over hovedet.

Mark Jensen, som er formand for sammenslutningen for private udlejere, Sapu, kender til flere sager, hvor overtrædelse af forbuddet mod husdyr ikke har resulteret i en opsigelse af lejekontrakten. Han kalder det dybt frustrerende og konsekvensløst.

Han siger til Finans.dk, at Boligrettens dom tydeligt illustrerer, at trods forbuddet, bliver det ikke håndhævet i praksis.

Loven kræver praktisk talt juridisk hjælp for udlejere

Advokathjaelp

Ejer man ejendomme, hvor man lejer boliger ud til private, gør lovens indretning, at det i mange tilfælde praktisk talt er et krav, at have kendskab til jura eller juridisk hjælp ved hånden. Den nye sag viser, at det kan være svært at håndhæve kontraktens bogstav, selvom en retslig instans anerkender, at der har været en overtrædelse.

Derfor bliver det svært at administrere ejendomme på den måde, man ønsker, hvis man ikke har juridisk hjælp i baghånden. Det gælder især de mindre udlejere, som ikke nødvendigvis har en stor juridisk afdeling i ryggen, som de kan trække på.

Der kræves et stort kendskab til det lovgrundlag, der findes på området, at man som menig mand let kan blive overvældet af paragraffer. Derfor er en advokat en stærk allieret, hvis man udlejer boliger.

Hvad enten man foretrækker at have en medarbejder fast tilknyttet, som kender til lovgivningen på bolig- og lejeområdet, eller om man foretrækker at have eksterne samarbejdspartnere, gør loven og dommen her det praktisk talt nødvendigt.

Om det får større konsekvenser i forhold til lovgivningen eller vejledningen i, hvordan loven skal håndhæves, vides ikke endnu, men lige nu peger pilen mod, at det bliver sværere at opsige lejeaftaler, hvor lejeren mod kontraktens regler har holdt husdyr.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
7
9º - 7º
93%
2.33 km/h
11.4
6.65
tors
9.99
7.88
fre
9.03
5.89
lør