Brug DISC profiler som ledelsesværktøj

Brug DISC profiler som ledelsesværktøj

Artiklen indeholder reklamelinks

Flere og flere virksomheder og ledere har fået øjnene op for persontypetests, herunder blandt andet DISC profiler. Med en DISC profil kan man nemlig beskrive og forudse en medarbejders adfærd i forskellige situationer. Derfor kan DISC profiler også udgøre et stærkt ledelsesværktøj – både når det gælder sammensætning af teams, medarbejderudvikling og lederens egen kommunikation.

Brug DISC profiler til sammensætning af teams

Når teams sammensættes, handler det for lederen om at sammensætte personer, der tilsammen komplementerer hinandens styrker og svagheder. Samtidig er det vigtigt, at teamet kan kommunikere med hinanden, så der dermed også opstår færre misforståelser.

Mange virksomheder sammensætter derfor teams ud fra forskellige personlighedstyper, således at disse bidrager til, at teammedlemmerne styrker hinanden.

At skabe et effektivt team kan være svært, men fortjenesten når det lykkes er tilmeld også stor, både i forhold til løsning af opgaven, men også i forhold til medarbejdernes egen trivsel og arbejdsglæde.

På baggrund af medarbejdernes DISC profiler, kan lederen sammensætte et effektivt og stærkt team, netop fordi der tages højde for medarbejdernes forskellighed.

Brug DISC profiler til medarbejderudvikling

En DISC profil giver et billede af en medarbejders adfærdsmønstre i forskellige situationer, men den kan også afsløre en medarbejders styrker og svagheder. På baggrund af denne viden kan en leder få et indblik i, hvilke områder medarbejderen har behov for at udvikle sig på.

Når en leder kender sin medarbejders styrker og svagheder, kan lederen også lettere uddelegere arbejdsopgaverne, så de matcher medarbejdernes kompetencer. Dette bidrager også til større arbejdsglæde, når en medarbejder får de arbejdsopgaver, som han eller hun bedst trives med.

DISC profilen kan også danne grundlaget for den årlige medarbejdersamtale. En DISC profil vil afsløre de områder, hvor medarbejderen kan udvikle sig – og på baggrund af dette har lederen og virksomheden mulighed for at sende medarbejderen på relevant efteruddannelse og kurser. Dette har to klare fordele: Medarbejderen styrker de kompetencer, hvor der var plads til forbedring, og virksomheden investerer kun i de kurser, der er relevante for den enkelte medarbejder.

Når det er tid til medarbejdersamtaler året efter, kan lederen og medarbejderen på baggrund af medarbejderens DISC profil se den udvikling, som medarbejderen har gennemgået. Ud fra dette vil der kunne sættes fokus på nye udviklingsområder.

Brug DISC profiler til at styrke lederens kommunikation

Styrk din kommunikation med dine medarbejdere

En leder skal kunne motivere og engagere sine medarbejdere, og derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at en leder kan formidle arbejdsopgaverne til sine medarbejdere. Dette kræver, at lederen er god til at kommunikere sine medarbejdere.

Alle medarbejdere er forskellige, og vil også opfatte budskaber forskelligt. Derfor kan det være svært for en leder at kommunikere sine budskaber ud, så de opfattes korrekt af alle medarbejderne. Dog kan lederen ved hjælp af medarbejdernes DISC profiler få viden om, hvordan der bedst kommunikeres til den enkelte medarbejder.

DISC profiler kan være et stærkt ledelsesværktøj

DISC profiler kan generelt danne grundlaget for mange beslutninger i forhold til kompetenceudvikling af medarbejdere, sammensætning af stærke og effektive teams samt kommunikation. Derfor er DISC profiler også blevet et vigtigt redskab for mange virksomheder i dag.

Ud over ovenstående er DISC profiler også ofte brugt i forbindelse med rekruttering, da det netop giver et dybere indblik i, hvem kandidaten er, og hvordan hans eller hendes adfærd er i forbindelse med forskellige arbejdsopgaver.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Few Clouds
2
7º - -1º
93%
2.86 km/h
6.84
1.69
man
9.3
0.56
tirs
9.65
2.15
ons